Вступ України до Митного союзу гарантуватиме довгострокову енергетичну безпеку. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від Комуністичної партії України Ігор Алексєєв.
За його словами, у разі вступу до цієї організації, наша країна могла б вести серйозну розмову про постачання енергоресурсів на український ринок і зниження їх вартості.
І. Алексєєв також запевнив, що Україна мала б розраховувати на серйозний економічний ефект від ліквідації експортних мит на нафту і природний газ. «Від цього українська економіка отримала б серйозні дивіденди», — сказав він.
Народний обранець зазначив, що переговори про рівноправну участь у Митному союзі зможуть серйозно розширити промислово-інвестиційне співробітництво в рамках цього об’єднання.
Парламентарій розповів, що сьогодні між Україною та Росією відновилась робота в напрямку реалізації спільних проектів. 
А саме: 
— літакобудуванні; 
— ядерній енергетиці;
— освоєнні космосу. 
Аналогічні за обсягами замовлення, на його переконання, Україна навряд чи отримає від країн Європи.
Якщо Україна не почне переговори щодо вступу до Митного союзу, на думку народного депутата, це може призвести до переорієнтації товарних потоків. У цьому випадку, прямі втрати тільки українських транспортників, за оцінками експертів, можуть сягнути більш як мільярд доларів та знову можуть почати зростати ціни на енергоресурси.
І. Алексєєв вважає, що вступ України до зони вільної торгівлі не дасть можливості реалізуватися на ринках європейських держав. Таким чином наша країна повністю втратить переробну промисловість. Також не отримаємо доступ до високотехнологічного виробництва і не зможемо реалізувати свою продукцію.