Почесний президент спортивного клубу «Таврія», депутат Верховної Ради Криму Сергій Куніцин заявив під час інтернет-конференції, що найближчим часом сімферопольський футбольний клуб планує викупити й реконструювати Республіканський стадіон «Локомотив» і вивести команду на якісно новий рівень розвитку.

Відповідаючи на запитання вболівальників, Сергій Куніцин повідомив, що півтора місяця тому в нього була зустріч із засновником і спонсором клубу, в ході якої сторони прийшли до спільної думки про необхідність реформування клубу. «Ситуація, коли команда бовтається між шостим і десятим місцями в чемпіонаті й намагається завоювати путівку в єврокубковий турнір, але, по суті, не готова до нього, нікого не влаштовує. Назріла необхідність зробити якісний крок уперед в розвитку клубу. Ми хочемо створити команду, перед якою можна було б ставити серйозні завдання (на першому етапі — це боротьба за Кубок країни й бронзові медалі чемпіонату). У цьому напрямі ми зараз активно працюємо», — повідомив читачам почесний президент «Таврії».

На його думку, для реалізації поставленої мети, насамперед, необхідно поліпшити інфраструктуру клубу, а саме: викупити в держави й реконструювати Республіканський стадіон «Локомотив», завершити реконструкцію навчально-тренувальної бази «Таврії» у селі Поштове Бахчисарайського району, а також відкрити футбольну академію.

Почесний президент клубу зазначив, що в питанні стосовно стадіону є серйозні зміни. «Арена потребує капітальної реконструкції, і клуб готовий піти на серйозні витрати, якщо отримає її у свою власність. На щастя, у цьому напрямі є серйозні зрушення. Одному з інститутів уже замовлено проект реконструкції «Локомотива». Орієнтовно це буде європейського зразка спортивний комплекс із 25-тисячною ареною (за типом харківського ОСК «Металіст»). Роботи з реконструкції за попередніми оцінками триватимуть близько двох років. На цей період «Таврія» змушена буде переїхати на стадіон «Фіолент», на якому, за згодою його власників, ми дещо змінимо, щоб він відповідав регламенту прем’єр-ліги. Думаю, що з реконструкцією «Локомотива» багато питань уболівальників відпадуть самі собою», — заявив Сергій Куніцин.

Почесний президент «Таврії» також зазначив, що при створенні власної футбольної академії власники клубу орієнтуватимуться на академію донецького «Шахтаря». «Умови, у яких зараз займаються хлопці в ДЮФК «Таврія» (дитячо-юнацький футбольний клуб «Таврія». — Авт.), не витримують жодної критики. Проте, хочу нагадати, що до того, як у клуб прийшли нові господарі, школи не було взагалі. Зараз, незважаючи на нищівну критику, у ній займаються майже чотири сотні хлопчаків. Але інфраструктуру необхідно розширювати — у цьому сумнівів немає. За приклад вирішили взяти академію донецького «Шахтаря». Не виключено, що тренерів, як і гірники, також запросимо закордонних — на жаль, в Україні з дітьми розучилися працювати», — наголосив С. Куніцин.

P. S. Після програшу сімферопольської «Таврії» маріупольському «Іллічівцю» з рахунком 1:5 у матчі, що відбувся 7 травня на виїзді, почесний президент кримського клубу Сергій Куніцин вирішив змінити наставника команди й відсторонив від посади в. о. головного тренера команди Валерія Петрова. В заключних турах чемпіонату керувати «Таврією» буде Олександр Шудрик, який останнім часом працював із молодіжним складом команди.