Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман учора зустрівся з керівником Міжнародної місії захисту розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу MH-17 Пітером Яапом Аалберсбергом (на знімку другий праворуч).

Під час зустрічі П.Я. Аалберсберг подякував Володимиру Гройсману за допомогу в роботі Міжнародної місії на місці катастрофи, оперативність у вирішенні всіх питань, пов’язаних із забезпеченням роботи міжнародних експертів. Він високо оцінив роботу урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг-777-200» і особисто Володимира Гройсмана, який очолював комісію на посаді віце-прем’єр-міністра українського уряду.

«Ключовим чинником успіху в нашій роботі була підтримка з боку керівництва України», — підкреслив П.Я. Аалберсберг.

У свою чергу Голова Верховної Ради України зазначив, що з часу збиття малайзійського літака рейсу МН-17 «варварство не припинилося». Він нагадав про події у Волновасі, обстріл терористами Маріуполя. «Україна стоїть на позиції миру, мирного вирішення конфлікту. Позиція Росії полягає в підтримці агресії й тероризму, що ускладнює мирне врегулювання», — зазначив Володимир Гройсман.

Він висловив сподівання, що за результатами розслідування вдасться притягнути до відповідальності винних у катастрофі малайзійського «Боїнга». У відповідь П.Я. Аалберсберг підкреслив готовність докласти всіх зусиль, щоб розслідування обставин трагедії було завершено без зайвих зволікань, а справу передано до суду.

У зустрічі також узяли участь Надзвичайні і Повноважні Посли Нідерландів, Австралії та Малайзії в Україні.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ