Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зустрівся з вихователями та вихованцями одного з дошкільних закладів міста Золотоноша Черкаської області. Під час зустрічі Микола Томенко розповів про освітні та культурні проекти свого фонду та подарував дитячому садочку музичний центр.

Говорячи з трудовим колективом про сьогоденні проблеми, заступник глави парламенту повідомив, що має інформацію про нову хвилю скорочень дошкільних закладів у багатьох областях. Як приклад він назвав план закриття двох дитячих садочків у місті Звенигородка, що на Черкащині. Водночас Микола Томенко наголосив: такі дії є незаконними, оскільки Закон України «Про дошкільну освіту» чітко передбачає, що «реорганізація або ліквідація діючих комунальних дошкільних навчальних закладів, а також дошкільних навчальних закладів, створених колишніми сільськогосподарськими колективними та державними господарствами, допускається лише за згодою територіальної громади (загальних зборів) села, селища, міста або на підставі результатів місцевого референдуму».

Окрім того, Микола Томенко наголосив: така ситуація як мінімум дивує, оскільки сьогодні в багатьох містах не лише обласного підпорядкування черги на те, щоби потрапити в дитячий садочок. «Сьогодні, після того, як була приватизована ціла мережа дитячих садків, у Києві та багатьох обласних центрах, річні черги для того, щоб потрапити до дошкільного закладу», — зауважив М. Томенко.

Він також зазначив, що робитиме все, аби не допустити обмеження фінансування дошкільних закладів, яке має місце по всій території України. М. Томенко висловив здивування абсурдністю таких ініціатив. Він уже має інформацію про те, що в деяких областях місцева влада хоче на літній період закрити дошкільні заклади та відповідно відправити їх працівників у неоплачувані відпустки.

Підсумовуючи, Микола Томенко наголосив, що захищатиме від закриття кожен дитячий садочок.

Прес-служба Миколи Томенка.