Лідер депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді України Ігор ШАРОВ у день 66-ї річниці Великої Перемоги особисто привітав своїх земляків, ветеранів Великої Вітчизняної війни Кіровоградщини, із значущим державним святом.

На урочистому заході в УМВС у Кіровоградській області були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни, колишні працівники органів внутрішніх справ, керівний склад УМВС в області та керівники структурних підрозділів, повідомили у прес-службі депутата. Ігор Шаров у своєму виступі зазначив, що на прохання Президента України та Верховної Ради погоджувальна рада ухвалила рішення про роботу народних депутатів з ветеранами Великої Вітчизняної війни у регіонах. «Це не лише прохання чи доручення, — це, передусім, поклик віддати шану, — підкреслив Ігор Шаров. — Наш святий обов’язок віддати належне пам’яті тих, кого немає, і привітати тих, хто, дякувати Богу, живий».

Ігор Шаров вручив ключі та документи на автомобіль «Daewoo Lanos» ветерану Великої Вітчизняної війни, колишньому працівнику органів внутрішніх справ Леоніду Івановичу Зеленьку, чиє ім’я стало легендарним. Рішення щодо кандидатури із числа ветеранів приймалося колегіально, разом із керівним складом обласного управління МВС. Враховувалися особисті заслуги та потреба в транспорті. «Ми пам’ятаємо ваші заслуги і горді ними, — акцентував увагу ветеранів Ігор Шаров. — Бажаю вам довгих років життя».

Цього дня Ігор Шаров, член наглядової ради Державної льотної академії України, разом із керівництвом Академії, ветеранами льотної справи взяв також участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника видатному льотчику, тричі Герою Радянського Союзу Івану Микитовичу Кожедубу. Рік тому завдяки Ігорю Федоровичу було зведено монумент Герою на території ДЛАУ в сквері авіаторів біля посадженого Іваном Микитовичем дуба під час перебування його на Кіровоградській землі у 1985 році. Добру традицію уславлення подвигів героїв було продовжено і цьогоріч. До 66-ї річниці Великої Перемоги адміністрацією вузу на урочистому мітингу було відкрито три інформаційні стенди, присвячені колишнім працівникам Кіровоградського льотного навчального закладу, Героям Радянського Союзу Івану Кулічову, Оресту Боровкову, Григорію Ткачову. Ветерани Великої Вітчизняної війни, котрі присвятили життя авіації, отримають грошову допомогу від наглядової ради.

Ігор Шаров відвідав ветеранів, які проходять лікування у Кіровоградському обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни. Щороку тут отримують медичну допомогу близько 4000 інвалідів і ветеранів ВВВ та учасників бойових дій. Торік госпіталь отримав у подарунок від лідера фракції Народної партії у парламенті та його колег автопікап, спеціально облаштований для транспортування хворих. Цього року Ігорем Федоровичем на прохання ветеранів у палатах лікувального закладу було встановлено п’ять кондиціонерів та придбано п’ять холодильників. Під час розмови з головним лікарем і колективом медичного закладу з’ясувалося, що напередодні літа існує потреба в установці ще 15 «охолоджувачів». Народний депутат пообіцяв розв’язати і це питання вже у травні. «Сьогодні на державному та інших рівнях треба робити все, щоб покращити якість життя справжніх героїв, які брали участь у тих жахливих воєнних подіях», — підсумував Ігор Шаров.

На знімку: Ігор Шаров з ветеранами біля пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу І. Кожедубу.