Так Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман прокоментував на брифінгу попереднє схвалення парламентом змін до Конституції щодо скасування недоторканності народних депутатів та суддів
«Сьогодні це рішення прийнято, і воно одразу буде направлено до Конституційного Суду для отримання висновку, — сказав Володимир Гройсман. — І, отже, у вересні буде остаточно знята недоторканність». Глава парламенту наголосив, що таке рішення «дуже давно назріло».
Володимир Гройсман відзначив, що, працюючи на різних посадах, ніколи не мав недоторканності, як і ніколи не мав бажання її отримати. Своєчасним він вважає і позбавлення суддів недоторканності. «Скасування недоторканності дасть змогу створити якісну суддівську гілку влади, яка є відкритою, публічною, доступною, зрозумілою, — підкреслив глава парламенту. — Тоді не потрібно буде переживати за будь-які переслідування. Це рішення є своєчасним, тепер потрібно не зменшувати темп, щоб забезпечити проходження всіх процедур для ухвалення остаточного рішення».
Водночас Голова Верховної Ради зауважив, що закон про імпічмент Президента — це окрема процедура, яка не має жодного поєднання із скасуванням недоторканності. Він наголосив на потребі комплексно реформувати українське законодавство, в тому числі і зміни до Конституції, а не «винаходити велосипед».
Щодо депутатів, котрі перебувають на фронті, Володимир Гройсман поінформував, що спілкувався з пораненими Дмитром Ярошем і Семеном Семенченком — вони йдуть на поправку. Триває боротьба і за звільнення Надії Савченко з використанням механізмів Ради Європи.
Він повідомив також, що під час години запитань до уряду в парламенті з інформацією виступить Генеральний прокурор Віталій Ярема. Зокрема, щодо розслідування злочинів на Майдані. 
Питання про висловлення недовіри Яремі не розглядатиметься, повідомив Володимир Гройсман. На його погляд, робити сьогодні якісь висновки щодо діяльності Генпрокурора ще зарано.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.