Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у Страсбурзі зустрівся з Президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком
 
Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані з початком роботи Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ, установче засідання якої відбулося 2—3 травня ц. р. В. Литвин висловив вдячність Президенту Європарламенту за докладені ним зусилля до того, щоб парламентський вимір ініціативи «Східного партнерства» запрацював. У відповідь Є. Бузек зазначив, що зусилля докладалися «з обох сторін».
Є. Бузек висловив задоволення активізацією співпраці України з Євросоюзом. Він високо оцінив розуміння владою України необхідності узгодження дій на шляху інтеграції до європейських структур. Водночас, зазначив він,
виникає питання щодо можливості долучення України до Митного союзу. «Без сумніву, це буде вашим рішенням, але ЄС хотів би бути ближчим до України», — сказав Є. Бузек.
Є. Бузек висловив задоволення активізацією співпраці України з Євросоюзом. Він високо оцінив розуміння владою України необхідності узгодження дій на шляху інтеграції до європейських структур. Разом з тим, зазначив він, виникає питання щодо можливості долучення України до Митного союзу. «Без сумніву, це буде вашим рішенням, але ЄС хотів би бути ближчим до України», — сказав Є. Бузек.
Своєю чергою, Голова Верховної Ради заявив, що позиція української влади «чітка і зрозуміла — це європейська інтеграція», що вчергове підтвердив Президент України, виступаючи на заходах з нагоди Дня Перемоги. Але це політичний вибір України, зазначив В. Литвин, тоді як Росія пропонує економічні преференції у рамках Митного союзу. «Нинішній рік для України є критично важливим та відповідальним: або дійсно будуть підписані згадані Вами документи, в яких буде зафіксована європейська перспектива України, або політичний ентузіазм значною мірою зменшиться», — наголосив В. Литвин, додавши, що «вихід співпраці України з ЄС на практичні рішення виключить різного роду хитання в зовнішньополітичній сфері».
Є. Бузек запевнив В. Литвина, що Україна може розраховувати на повну підтримку своїх євроінтеграційних прагнень з боку Європарламенту. Під час зустрічі В. Литвина з Президентом політичної групи Європарламенту «Прогресивний альянс соціалістів та демократів» Мартіном Шульцем також було обговорено питання щодо європерспектив України.
Прес-служба Верховної Ради.
Голова Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич, Голова Сейму Литовської Республіки Ірена Дягутєнє,Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Президент Європарламенту Єжи Бузек (зліва направо).