V Міжнародний дитячий фестиваль театрального мистецтва «Птах» прийматиме 6—8 травня Нижнє Селище Хустського району.

За словами головного організатора фестивалю, голови ГО «Молоток» Тетяни Бєлоусової, у програмі фестивалю — виступи творчих колективів з України та сусідніх держав. Свою творчість, зокрема, представлятимуть дитячі театральні студії: «Чіга-Біга» із с. Нижнє Селище, «Гора» з Івано-Франківська, експериментальний театр «Студія-22» з Євпаторії, театр танцю «Леліо» з Києва, літературно-музичний дует «Подорож» з Чернігова, молоді таланти з Рівного.
На гостей фестивалю чекатимуть майстер-класи з народних танців Закарпаття, Угорщини, Румунії (під живу музики гурту «Гудаки»), а також школа циркової майстерності від артистів з німецького Гамбурга. В програмі — майстерні з лозоплетіння, роботи з глиною, виготовлення ляльок-мотанок, прикрас з пластику та металу... Діти зможуть взяти участь у майстер-класі зі створення мультфільмів.
Кожного фестивального дня відбуватимуться цікаві шоу (наприклад, повітряних кульок), на відвідувачів чекатиме розважальна програма з інтерактивними іграми, показом короткометражних фільмів та вечірками під відкритим небом з найкращими діджеями.
Під час фестивалю триватиме акція «Діти — дітям» — збір коштів для дітей, хворих на цукровий діабет у рамках програми Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». За словами представника фонду Миколи Щадея, долучитися до акції можна буде на виставці-продажу виробів, виготовлених гуртківцями Хустського районного центру позашкільної роботи. У селі працюють «зелені садиби», які готові на час фестивалю прийняти туристів. Буде налагоджено й транспортне сполучення.
Ганна ТАРКАНІЙ, Василь НИТКА.