Премія імені Панаса Мирного, заснована облрадою, — одна з найпрестижніших на Полтавщині. Нею нагороджують за значні досягнення, що утверджують гуманістичні та національні ідеали, ідеї незалежності України, духовні цінності нашого народу.
Цими днями поважне журі на чолі з головою облради Іваном Момотом назвало нових лауреатів. У номінації «Література, літературознавство» премію присуджено письменнику, журналісту і краєзнавцю Олексію Неживому — за монографію «Григір Тютюнник: текстологічна та джерелознавча проблематика життя і творчості». Автори книги нарисів «Історичні силуети» Валерій та Ігор Козюри стали лауреатами у номінації «Журналістика, публіцистика», а майстер народної вишивки Віра Забора — у номінації «Народна творчість, народні ремесла».
Багато літ плідно працює на літературній ниві і поет Володимир Слєпцов. Минулий рік ознаменувався для нього виходом кількох нових збірок і диска з піснями, написаними на його слова. Минулої осені Володимира Слєпцова обрали міським головою Карлівки, тож він став першим чиновником такого рангу, удостоєним премії у номінації «Мистецтво».
А в номінації «Благодійна та громадська діяльність» премію присуджено заслуженому будівельнику України, директору ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Нафтогазсервіс» Анатолію Попельнюху — за підтримку громадських організацій ветеранів війни та праці, «Союз Чорнобиль», спортивних товариств, закладів охорони здоров’я, освіти та культури Гадяцького району.
 
Полтава.