Хокей. Київський «Сокіл» не заявлятиметься на відкритий чемпіонат Білорусі (Екстраліга). Про це повідомив віце-президент столичного клубу Сергій Корабльов. «Сокіл» гратиме лише в чемпіонаті України, заявив він.
Яка вага такого рішення — покаже час. Але сьогодні зрозуміло одне: два сильні клуби — «Сокіл» і «Донбас» — це замало. Та ще й донеччани збираються окрім чемпіонату України виступати у вищій лізі Росії. А там, дивись, за пару років заявляться в КХЛ.
Утім, можливо, і «Сокіл» не відмовився би від білоруського турніру або повернутися до ВХЛ Росії, де кілька сезоні перебував в еліті. Але з усього видно, що київському клубу бракує коштів. До речі, ширяться чутки, що у «Сокола» незабаром з’являться нові господарі. Можливо, тоді обрії нашого найіменитішого клубу стануть чіткішими.
А щодо чемпіонату України, то бажано, щоб посилилися харків’яни, київський «Компаньйон», «Беркут» з Броварського району. Можливо, ще в якомусь місті створять клуб, здатний на рівні виступати в національній першості. Але все це поки світлі мрії. Треба інтенсивніше будувати льодові палаци, тренувальні ковзанки. Відроджувати дитячі школи і створювати нові заклади. Зрештою, організувати серйозні змагання для покоління, яке підростає. І в цьому всьому бажане вагоме слово держави, бо саме вона насамперед повинна дбати про своїх молодих громадян. В іншому разі запал бажань зійде нанівець.