Любешівський — найбільш постраждалий від аварії на ЧАЕС район Волині. Його територія повністю входить у третю зону гарантованого добровільного відселення. 

Як розповіла начальник райуправління праці та соціального захисту населення Зінаїда Коцюра, серед жителів району є 667 постраждалих першої категорії та 37 ліквідаторів другої категорії. Минулого року за рахунок чорнобильських програм громадянам виплачено 14 мільйонів гривень, 8 мільйонів коштувало гаряче харчування для школярів.

Велику роботу з оздоровлення населення проводить відділення соціально-медичних послуг, яке діє при територіальному центрі соціального обслуговування самотніх непрацездатних громадян та інвалідів. У 2008 році за сприяння народного депутата України, нині Першого заступника Голови Верховної Ради Адама Мартинюка, сюди закупили нове обладнання. Гордістю відділення є соляна кімната. Таких, за словами голови райдержадміністрації Василя Корця, в області лише дві: в Любешеві і в санаторії «Лісова пісня». Популярні серед пацієнтів центру спеціальні масажні крісло і ліжко, інше сучасне обладнання, що сприяє зміцненню здоров’я осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, учасників війни, інвалідів... Кожен із відвідувачів, які завітали у відділення, має можливість скористатися Інтернетом. Усі послуги, як зауважив директор територіального центру Микола Демик, відділення надає безкоштовно.

На знімку: в соляній кімнаті відділення.

Фото автора.