29 квітня 2011 року в Інституті законодавства Верховної Ради України відбулася зустріч з американськими колегами Джо Айалою, Першим заступником Законодавчого офісу парламенту штату Каліфорнія, та Дженіс Хайд, директором Головного офісу Глобальної інформаційної правової мережі при Юридичній бібліотеці Конгресу США, які провели лекцію, присвячену актуальним питанням діяльності парламентів. Візит американських колег відбувся в рамках співробітництва Інституту законодавства та Американської Ради в Україні за сприяння Бюро з питань освіти та культури Держдепартаменту США.
Основне завдання заходу — сприяння обміну досвідом та найкращою практикою в законотворчій діяльності. Під час лекції Джо Айала підкреслив, що розвиток законотворчого процесу в будь-якій державі має ґрунтуватися на нормативно закріплених та організаційно досконалих правилах і процедурах, окремо наголосивши на важливості використання позитивного зарубіжного досвіду законотворення. Водночас він зазначив, що іноземний досвід не завжди може бути взірцем для розвитку національного законодавства, підкресливши, що запозичення результатів законодавчої діяльності іноземної держави має відбуватися на прикладі саме ефективних законів.
Із виступу Дженіс Хайд слухачі Української школи законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України дізналися про особливості використання GLІN — Глобальної інформаційної правової мережі. Зокрема,  Дж. Хайд порушила проблему якості законів та інших нормативних актів, що розміщуються в мережі «Інтернет», зауваживши, що попит на «миттєвий» доступ до законодавства може призвести до спотворення змісту правових актів та порушення їхньої цілісності, а кінцевий користувач може отримати їх у вигляді, далекому від первісної форми. Для уникнення таких ситуацій було створено GLІN, яка є об’єднанням представників 37 урядів та міжнародних організацій, що сприяють створенню бази даних правової інформації, доступної через Інтернет. Мережа працює з надійними партнерами, що забезпечують опублікування текстів законів та підзаконних актів з офіційних джерел. Окрему увагу лектор приділила питанням нормотворення на місцевому рівні та проблемам залучення молоді до системи державного управління.
Дж. Хайд також підкреслила важливість співпраці парламентів світу з питань законотворчості. У цьому контексті вона відзначила важливість проведення таких лекцій з обміну законодавчим досвідом саме в Інституті законодавства, який є базовою установою науково-правового забезпечення законодавчої діяльності Верховної Ради України. Американські колеги висловили сподівання, що ця зустріч стане першим кроком на шляху до активізації діалогу щодо розв’язання нагальних проблем законодавчого процесу.