Регіональний моніторинг 
Полтавська область
Перед Великодніми святами наш кореспондент побував на міських ринках, щоб дізнатися про ціни на харч, який посідав чільне місце на святковому столі.
Середні ціни на м’ясо та м’ясопродукти виявилися такі: курка — від 30 гривень за кілограм (це за домашню, від «Ряби» — помітно дешевше), свинина (з кісткою) — від 32, бекон — 30, теляча вирізка — від 48 гривень. Непогану за якістю копченість можна купити в межах 30—40 гривень. Утім, для справжніх гурманів є ковбаси та копченості й за ціною 130 гривень за кілограм і вище... Ціна на свинину подекуди підскочила навіть до 50 гривень.
Усі рекорди побила капуста. Якщо в першій декаді квітня вона коштувала 12 гривень за кілограм, то тепер — від 15 до 22 гривень! Апельсини, як то кажуть, відпочивають... Не відстає від капусти редиска — 20 гривень. Огірки також радують більше своєю зеленню, аніж вартістю (від 25 гривень за кіло), помідори в середньому — по 17. 
Ціни на інгредієнти до пасок на центральному ринку Полтави були такі: п’ятикілограмовий пакет борошна — 25 гривень, кілограм родзинок — 30 гривень, цукру — 10, десяток яєць — 7,50, пакетик присипки на паску — 5 гривень.
Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.
Сумська область
Переходимо на дієту
Попри всі бравурні звіти обласних керманичів, за манюсінькі пучечки кропу продавці правили мінімум 4, салату — 5, а за 100 грамів зеленої цибулі не менше 8 гривень. Й без того мало не захмарні ціни на картоплю, моркву, цибулю ріпчасту напередодні свят «ощасливили» стрибком до 8—10 гривень за кілограм. Удвічі дорожче коштує нині білокачанна капуста минулорічного врожаю, а ось за її «молоду подругу» треба викласти щонайменше 30 гривень. Вартість свіжих помідорів і огірків підскочила до 32 гривень.  Ціновим «рекордсменом» серед молодої городини виявився солодкий перець, який відлякував сторопілих покупців ціною у 50 гривень за кілограм. У «пошані» у продавців також фрукти. Так, яблука в середньому подорожчали на 30 відсотків, а ціни на груші підскочили до 28—35 гривень за кіло.
Не менше паморочиться голова і в м’ясних рядах. Вартість кілограма «відбірного» сала коливається в межах 28—30, яловичини та свинини — 48—50, балику свинячого — 55, волової печінки — 65—70 гривень.
Владислав ЖМУРКОВ.
Хмельницька область
Тарифи не стоять на місці
Вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв знову піднялась. Якщо в середньому на всі види товарів цей показник в області становив лише 1,1 відсотка, то на окремі продукти збільшився на третину. Рекордсменами подорожчання стали овочі, котрі загалом виросли в ціні на 7 відсотків. Але цибуля, буряк, морква, капуста здолали й цю планку та подорожчали на 11—38 відсотків. Хоча не так суттєво, але знову більше коштують цукор, риба, фрукти і хліб. 
Водночас протягом місяця тривало зниження вартості масла, тваринних жирів, свинини, яловичини, молока та яєць у межах від 0,4 до майже 8 відсотків. Крім того, дешевшими стали олія, сир, сметана.
Статистика зафіксувала подорожчання алкогольних напоїв майже на 2 відсотки, натомість ціни на тютюнові вироби не змінились.
Тягнуться вгору тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Найбільше подорожчало водопостачання — майже на 5 відсотків.  
Ірина КОЗАК.
Черкаська область
Купівельна спроможність знижується
Як зазначив власник торговельної марки «Одна родина» Сергій Діденко, активного споживчого попиту на м’ясо-молочні, борошняні та круп’яні вироби зараз усе ж не відчувається. Причина тут проста, пояснює підприємець: низька купівельна спроможність населення. 
А поки що ціни на Центральному ринку Черкас такі (за 1 кілограм): свинина — 38—48 гривень, яловичина — 30—35, сало — 10—25, кури-бройлери — 27—35, борошно — 5,30—6, картопля — 6—7, морква — 7—8, буряк — 6,50—7, свіжі огірки — 18—20, помідори — 20—24, олія — 12—13.
Лідія ТИТАРЕНКО.