Уперше за роки незалежності України кримські нафто- і газодобувачі оновлять свої плавзасоби.
За фінансової допомоги НАК «Нафтогаз України», в рамках виконання урядової програми стосовно активізації вітчизняного видобутку нафти й газу, два пасажирські судна-постачальники та два буксири-постачальники-якорезавізники надійдуть на флот Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз». У квітні фахівці компанії завершили ходові випробування пасажирських суден-постачальників у Сінгапурі.
— Ми отримуємо нові сучасні швидкісні судна-постачальники. Вони вдвічі скоротять час обслуговування платформ у Чорному морі, — розповів про свої враження від ходових випробувань начальник управління флоту ДАТ «Чорноморнафтогаз» Олексій Черногорський. — Місткість пасажирського салону кожного дає змогу за один рейс змінити всі вахти на морських об’єктах. Я вже не кажу, скільки води, палива й вантажів вони можуть взяти на борт, і про те, що для обслуговування одного судна потрібно лише 6—8 осіб екіпажу. — Таких сучасних суден за всю історію незалежної України в ДАТ «Чорноморнафтогаз» ще не було. Торік керівництво країни пообіцяло підтримку вітчизняному нафтогазодобуванню, а в цьому ми вже одержуємо поповнення. Судна внесуть свою трудову лепту в освоєння шельфів Чорного й Азовського морів.
Плановано, що судна-постачальники прийдуть у червні на базу буріння ДАТ «Чорноморнафтагаз», яка розташована в Криму в селищі Чорноморському. Ходові випробування двох інших нових суден — буксирів-постачальників-якорезавізників, за інформацією фахівців компанії, розпочнуться в Сінгапурі в травні.
Крим.