Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав учасника Великої Вітчизняної війни, кавалера ордена Бойового Червоного Прапора, генерал-лейтенанта Івана Красильникова (на знімку)
Як повідомили в прес-службі Верховної Ради, керівник парламенту привітав його зі святом Великої Перемоги, що наближається, вручив Почесну грамоту Верховної Ради України та подарунки. Під час спілкування Іван Красильников, який народився 22 червня 1922 року, поділився зі співрозмовником спогадами про воєнні роки та свою службу в армії після війни.
Починав Іван Миколайович свій бойовий шлях артилеристом, пізніше став командиром танкової батареї. Брав участь у боях на підступах до Берліна, в Берлінській наступальній операції та штурмі Берліна. Виявив мужність та героїзм, був поранений. У 1945-му став одним з небагатьох лейтенантів, що отримали орден Бойового Червоного Прапора. Про все це та багато іншого Іван Миколайович написав в автобіографічній книзі «Віхи мого життя», яку подарував Володимиру Литвину.
«Іван Красильников належить до тієї когорти людей, яких ми вшановуємо цими днями, людей, що мають стрижень, пам’ять, позицію і найкращі людські якості», — поділився Володимир Литвин враженнями від спілкування. На його думку, такі люди є сьогодні «уособленням нашої колишньої великої держави, якою був Радянський Союз, та уособленням нинішньої незалежної України». «Я переконаний, що на таких людях завжди тримався, тримається і триматиметься світ», — підкреслив керівник парламенту, побажавши ветерану, його двом дітям, п’ятьом онукам і дванадцяти правнукам добробуту та здоров’я.
До слова, Голова Верховної Ради надіслав привітання та подарунки всім тринадцяти Героям Радянського Союзу, що сьогодні живуть у Києві, та двом Героям України. Загалом в Україні сьогодні мешкають 43 Герої Радянського Союзу. У 1997 році в Україні їх було більше тисячі, в тому числі в Києві — 145.