Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає реальною ідею проведення в Україні Чемпіонату Європи з баскетболу, повідомляє прес-служба заступника глави парламенту.
«Я залишаюся при думці, що в Україні потрібно розвивати і підтримувати, в тому числі за рахунок держбюджету, так звані традиційні види спорту, якими займаються сотні тисяч, а то й мільйони людей», — сказав М. Томенко. Він також додав, що ідею щодо боротьби за право на проведення Чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році в Україні виношувала і Федерація баскетболу. «Це нарешті дасть можливість побудувати в Києві європейський зал ігрових видів спорту та створити належні умови для українського баскетболу», — додав він.
Водночас, наголосив М. Томенко, ідея проведення в Україні Зимової Олімпіади є не лише фантастичною, а й неадекватною, оскільки в нашій країні лише поодинокі зимові види спорту конкурентні й масові, а більшість не практикується. «Тому варто піти таким шляхом: розвивати ті види спорту, які популярні, зокрема біатлон, і проводити міжнародні змагання, наприклад, з біатлону, а не з усіх видів спорту», — зауважив заступник глави парламенту. На його переконання, ті кошти, які планується витратити на заходи з боротьби за проведення Зимової Олімпіади, краще витратити на відновлення інфраструктури фізичної культури та спорту, яка вкрай занедбана у школах, вишах та мікрорайонах міст України.
Коментуючи внесений Президентом на розгляд парламенту проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень, М. Томенко заявив, що опозиція підтримує скасування обов’язкового технічного огляду для легкових автомобілів. Він також нагадав, що за ініціативою депутатів від опозиції це питання не раз порушувалося у Верховній Раді, однак провладні фракції не давали жодного голосу на його підтримку. Натомість під впливом опозиції та громадськості такий законопроект було внесено Президентом.