Я — учасник Великої Вітчизняної війни, інвалід війни ІІ групи, постраждалий від голодомору 1932—1933 рр. в Україні, одне слово, — людина, яка в своєму житті бачила чимало, хочу висловити й своє бачення ситуації, яка нині склалася.
Володимир Путін — президент багатомільйонної російської держави, яка має сучасну ракетно-ядерну зброю, що дає змогу гарантувати мир і спокій усім людям на планеті. На жаль, отримавши довіру героїчного російського народу й велику владу, Путін зробився не будівничим і миротворцем, а руйнівником і агресором. Під його керівництвом почалося пригноблення волі й демократії на сусідніх територіях. Путін створив новий вид тоталітаризму, перетворився на нелюда стосовно українців, нав’язавши нам неоголошену війну. І це тому братньому народу, з яким 1945 року було подолано фашизм і визволено Європу.
Нині боляче усвідомлювати, що тут, в Україні, де ще живуть ветерани-переможці, стало неспокійно. До сліз прикро, що наші сини й онуки гинуть, обстоюючи суверенітет своєї країни й захищаючи Україну від варварства путінської Росії.
Пане президенте Росії, одумайтеся! Ви стали політиком, який проводить шовіністичні дії, провокуєте тероризм і сепаратизм. Питання: за що і з якою метою ваші найманці вбивають українців?!
Може, в Росії недостатньо життєвого простору? Чи, може, українці порушили якийсь міжнаціональний договір з Російською Федерацією? Може, Путіну не сподобалася нова влада, обрана народним Майданом? Відповідь я вбачаю в тому, що Україна обрала свій шлях розвитку, свою волю і незалежність, прагне стати цивілізованою, заможною європейською державою з іншими, справедливішими умовами життя. І це наше право!
Львів.