Напередодні Дня Перемоги Президент України Віктор Янукович відвідав Український державний медико-соціальний центр у селі Циблі на Київщині. Глава держави поспілкувався з ветеранами Великої Вітчизняної війни та запевнив їх, що увага держави до них залишатиметься пильною. Президент подарував лікувальному центрові сучасне медичне обладнання та два автобуси.
Соціальна допомога зростатиме
Крім того, керманич запевнив ветеранів, що соціальна допомога для них зростатиме з покращенням стану економіки в державі. «У подальшому, із ростом економіки та збільшенням мінімальних пенсій, соціальна допомога ветеранам, учасникам Великої Вітчизняної війни буде збільшуватися», — цитує слова глави держави його прес-служба. Президент наголосив також, що з року в рік сучасне покоління дедалі більше цінує внесок наших ветеранів у мирне життя України. «Я вважаю, ми будемо у вічному боргу перед цими людьми. Все, що ми можемо робити в житті для них, — ми повинні робити», — зазначив Віктор Янукович.
За його словами, у 2011 році до 9 Травня було виділено грошові допомоги в сумі близько 550 мільйонів гривень.
Водночас глава держави зауважив, що має намір підписати зміни до закону про святкування Дня Перемоги, що передбачають вивішування червоних прапорів 9 Травня на адміністративних будівлях країни, щойно ті надійдуть до адміністрації Президента.
«Як тільки закон надійде, я підпишу його. Тому що переконаний: той прапор, який майорів над Рейхстагом у травні сорок п’ятого, — це символ Перемоги, з яким ішли всі учасники Великої Вітчизняної до перемоги у цій страшній війні», — наголосив Віктор Янукович.
Про «харківські угоди»
Президент також висловив упевненість, що минулорічне підписання «харківських угод» було виправданим. Важка ситуація, зауважив він, вимагала неординарних кроків, одним із яких стало підписання угоди з Росією щодо базування ЧФ у Криму.
Віктор Янукович нагадав, що результатом цього рішення стало зниження ціни на газ для України на 100 доларів за 1 тис. кубів. «Якби ми цього не зробили у минулому році, ми б «поклали» всю нашу промисловість», — зазначив він, додавши, що йшлося, зокрема, про гірничу, металургійну та хімічну галузі.
Президент нагадав, що згідно з угодою про базування Чорноморського флоту РФ у Криму від 1996 року Україна отримувала щороку 98 мільйонів доларів, а після 2017 року цей документ міг бути пролонгований кожні п’ять років. Тоді як за новою угодою щорічна плата російської сторони за базування її флоту в Криму становить 4 мільярди доларів.

Керманич відзначив особисту відповідальність перед державою та мільйонами її громадян.