Перебуваючи у Черкаській області, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку у центрі) відвідав футбольний турнір, який відбувався в одній зі шкіл Золотоніського району. Після завершення турніру Микола Томенко нагородив переможців та розповів про особливості акції «Здоровим і спортивним бути модно», яку він розпочав у Черкаській області і разом зі своїми колегами з міжфракційного об’єднання «Здорова і спортивна Україна» планує поширити на всю країну.

Говорячи про ставлення влади до розвитку фізичної культури та спорту, Микола Томенко зауважив, що справжнім цинізмом є історія з висвітленням державним телебаченням виступу національної збірної з біатлону на Чемпіонаті світу. Він наголосив, що попри всі звернення фахівців та спортсменів, трансляція одного з найуспішніших за всю історію українського біатлону виступів відбувалася о 2-3 годині ночі. Натомість, додав він, в зручний для глядачів час йшли серіали «Зона» та «Вічний поклик». «Але найцинічніше в цій історії те, що нещодавно Держтелерадіо та керівництво Першого Національного нагородило себе за високий професіоналізм у висвітленні виступів збірної України на Чемпіонаті світу з біатлону. Як держава ставиться до висвітлення змагань, так вона ставиться сьогодні і до всієї фізичної культури та спорту», — сказав Микола Томенко.

Він також зазначив, що сьогодні у справі відродження фізичної культури варто йти двома шляхами: по можливості будувати нові (що є передусім    завданням держави) та відновлювати діючі спортивні майданчики та об’єкти.

Прес-служба Миколи Томенка.