Про це, виступаючи на Першотравневому мітингу в Києві, заявив лідер КПУ Петро Симоненко (на знімку праворуч). Тисячі учасників із плакатами «Хай живе Перше травня — День боротьби і протесту!», «Права не просять, їх завойовують! Вихід один — опір!», «Хай живе Комуністична партія України!», «Скажемо «НІ» олігархам!» зібралися на Європейській площі (колишня площа Ленінського комсомолу).
«Ми пропонуємо почати з того, що запровадити правила народного руху. І головним знаком на всіх вулицях, у свідомості кожного з нас має бути знак «Стоп олігархам!». Геть олігархів із влади! Влада — трудовому народу!» — сказав лідер комуністів.
Резолюцію мітингу зачитав перший секретар ЦК Ленінського комсомолу України Олександр Присяжнюк. Серед вимог — увести прогресивну шкалу оподаткування і податок на розкіш, обмежити плату за комунальні послуги в розмірі 10 відсотків сукупного доходу сім’ї.
Мітингувальники, як повідомляє прес-служба КПУ, одностайно підтримали ініціативу комуністів про проведення народного референдуму про шляхи подальшого розвитку нашої країни. «Народний референдум узагальнюватиме думку наших людей щодо того, скільки потрібно платити з доходу за житлово-комунальні послуги, яка подальша доля нашої землі, яка подальша доля пенсійної реформи, тих законодавчих актів, які намагаються нав’язати», — зазначив лідер КПУ.
П. Симоненко сказав, що також обговорюватимуть питання можливості вступу України в Митний союз, приєднання до Єдиного економічного простору.