Футбол. Прем’єр-ліга. 27-й тур. 29 квітня. «Таврія» — «Волинь». 0:0. 4 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область).
30 квітня. «Оболонь» — «Іллічівець». 2:0. 4 000 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Пластун, 74, Мандзюк, 80.
«Металіст» — «Карпати». 1:1. глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Девич, 71 — Батіста, 16. Вилучено Зеньова («Карпати», 64, за удар суперника головою в обличчя), Маркевича (тренера «Металіста»), 43.
«Металург» (Донецьк) — «Арсенал». 1:5. 2 600 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Фернандеш, 89 — Шацьких, 14 (п), Мазілу, 20, Богданов, 34, Аржанов, 63, Самодін, 83.
«Дніпро» — «Металург» (Запоріжжя). 3:0. 10 804 глядачі. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Гладкий, 38, 90+3, Русол, 58.
1 травня. «Ворскла» — «Зоря». 1:0. 2 500 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Гол: Сачко, 85.
«Кривбас» — «Севастополь». 3:1. 4 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Валєєв, 17, Матич, 19, Бартулович, 59 — Левандовський, 90+4.
Динамо» — «Шахтар». 3:0. Голи: Гусєв, 24 (п), 90, Шевченко, 62.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачериді, Юссуф (Бетао, 80), Попов, Вукоєвич, Єременко, Гусєв, Шевченко, Ярмоленко (Зозуля, 87), Мілевський (Алієв, 90+2). Тренер — Юрій Сьомін.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Ракицький, Іщенко, Рац, Степаненко, Фернандіньо (Морено, 72), Мхітарян, Вілліан, Тейшейра, Едуардо (Коста, 84). Тренер — Мірча Луческу. 
Вилучено Луческу, 75.
Рефері — Можаровський (Львів).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 15 000 глядачів. 20 градусів.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро») — 17 м’ячів, Девич («Металіст») — 13, Ярмоленко («Динамо»), Ідахор («Таврія») — по 11.
Українське «Ель класико» завершилося переконливою перемогою «Динамо» над «Шахтарем». І мотивація у гравців була, ще й яка! Адже гості у разі успіху достроково ставали б чемпіонами країни. Та ще й у Києві! А тепер, як бачимо, коронацію відкладено.
Для динамівців перемога над лідером мала велике значення не лише в моральному плані, а й в турнірному. Адже їм на п’яти наступав «Металіст». І тепер «Динамо», після перемоги над «Шахтарем», випереджає харків’ян уже на вісім очок. Тож можна перевести подих. Тому суперники виклалися на повну, продемонструвавши бойовий футбол, діяли з величезною самовіддачею і бажанням перемогти. У підсумку аргументи синьо-білої команди виявилися вагомішими, ніж у померанчево-чорної.
У першому таймі гра була приблизно рівною, але забити вдалося лише киянам. Срна порушив правила проти Шевченка, котрий намагався пробити головою після флангової передачі. Гусєв холоднокровно реалізував пенальті. А найцікавіше відбулося вже після перерви. Глядачі побачили ще два забитих м’ячі і вилучення Мірчі Луческу, котрий активно сперечався з четвертим арбітром Андрієм Шандором зі Львова.
Отже, в другому таймі хвилин п’ятнадцять донеччани невпинно атакували динамівські позиції, маючи кілька реальних шансів забити. Близькими до успіху були Едуардо, Срна, Фернандіньо, Тейшейра. Та у найскрутніших ситуаціях «Динамо» рятував Шовковський. Гості атакували, а гострий випад вийшов у господарів. Мілевський, відібравши м’яча в оборонця, точною передачею вивів на ударну позицію Шевченка. А той ефектно перекинув м’яча через П’ятова.
Захисники донецького клубу на важкому від дощу полі почали частіше помилятися. Цим і скористався суперник. Зозуля на свіжих ногах з флангу прострелив на ближню бокову стійку, де знаходився Гусєв, котрий ефектно п’ятою переправив м’яч у ворота. От і все.
Із журналістами після зустрічі спілкувався лише Юрій Сьомін:
— По-перше, ми дуже раді, що вдалося виграти у такого клубу, як «Шахтар». Проти нього завжди дуже складно діяти, оскільки в цієї команди відмінно поставлена гра й багато виконавців, сильних в індивідуальному плані. Ми виграли за рахунок дисципліни і заслужили цю перемогу.
Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу відмовився прийти на прес-конференцію, пославшись на те, що його вилучили з лави запасних під час матчу. А відтак і будь-які коментарі щодо гри він давати не зобов’язаний.
А от російського фахівця Андрія Гордєєва — тренера донецького «Металурга» — звільнено з роботи після домашньої поразки від столичного «Арсенала».