Голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький звернувся до міських голів та голів районних рад області з листом із приводу набуття чинності Законом України «Про доступ до публічної інформації». 
Закон, який почне діяти з 10 травня, передбачає, що проекти нормативно-правових актів і рішень органів місцевого самоврядування оприлюднюються не пізніше, ніж за 20 робочих днів до дати їхнього розгляду з метою прийняття. Затверджені документи оприлюднюються у встановленому порядку не пізніше п’яти робочих днів із дня затвердження. Для виконання вимог закону необхідно розглянути й відпрацювати низку організаційних питань, вважають в облраді. Потрібно переглянути регламент роботи рад та їхніх органів, інструкції, терміни призначення сесій, підготовки та оприлюднення проектів та рішень тощо.
Тому в обласній раді ініціюють проведення заходів за участі фахівців, які зможуть розповісти про практичне застосування закону. «Виконання закону про інформацію я вважаю дуже важливим для обласної влади. Всі підготовлені рішення облради повинні бути оприлюднені, оскільки відкритість і прозорість сприяють чесності та правильності прийняття рішень. Рано чи пізно всі зрозуміють важливість формування громадянського суспільства. Я — прихильник відкритості», — зазначив А. Шишацький.