На Великодні свята народний депутат України Олег Ляшко відвідав святі для усіх християн світу місця — Єрусалим та ріку Йордан, де Іван Хреститель охрестив Ісуса.
Вічне місто Єрусалим... Саме тут пройшли останні години земного життя Ісуса, а Хресною дорогою, котрою Спаситель ніс свій хрест до Голгофи, нині йдуть мільйони прочан зі всього світу. Пройшов Дорогою Скорботи і Олег Ляшко.
«Поняття «Хресна дорога» для наших сучасників, — каже політик, — це, передусім, непрості, часом жорстокі випробування, через які має пройти кожен із нас, аби очиститися та укріпитися у своїй вірі, зміцніти духовно та набратися сил на добрі справи... Зрештою, вислів «кожен свій хрест несе» ось уже дві тисячі років  як став крилатим. Саме тому я в нинішнє світле свято Пасхи пройшов останньою дорогою Ісуса Христа, щоб укріпитися у своїх переконаннях, відчути духовну підтримку вищих сил та твердо увірувати — я йду правильною дорогою, якою б важкою та невдячною вона не була...»
Кульмінація Хресної дороги — Голгофа... Сакральне місце, де навіть затяті атеїсти починають вірити у Творця... На Голгофі Олег Ляшко поставив свічку за упокій мільйонів невинно убієнних Голодомором українців, а біля Гроба Господнього попросив у Господа захистити Україну і всіх нас.
Політик побував і в Гетсиманському саду, що біля підніжжя Єрусалима. «Коли торкаєшся цих древніх олив — німих свідків трагедії, котра сталася тут у ніч Іудиного поцілунку, зовсім по-іншому сприймаєш слова, вимовлені Ним у цьому саду: «Обгорнена сумом смертельним душа Моя! Отче, пронеси мимо Мене цю чашу!..» Та кожен із нас має пронести свій хрест та випити свою чашу до дна», — каже політик.
Йордан — ріка спокутування, в якій були змиті всі людські гріхи через Його хрещення. Саме тому Олег Ляшко відвідав ці знакові місця.
«Після купелі у Йордані майже фізично відчуваєш неймовірне духовне піднесення. Це неможливо передати словами, — каже політик. — Переконаний: кожен християнин хоч раз у своєму житті повинен увійти в ці святі води й омитися — тілесно й духовно».
У світле свято Великодня у Патріаршій резиденції народний депутат зустрівся також із Православним Єрусалимським Патріархом Фіофілом ІІІ та отримав Патріарше благословення на нові звершення в ім’я України. Олег Ляшко попросив Патріарха молитися за всіх українців та українок.
Фотозвіт про поїздку Олега Ляшка до Святої землі дивіться на сторінці політика у соціальній мережі «Фейсбук»: http://www. facebook. com/profіle. php? іd=100001758206922
За матеріалами прес-служби Олега Ляшка.