Міністерство соціальної політики готує план дій на 2011—2015 рр. з поліпшення соціального забезпечення громадян, які найбільше потребують підтримки держави. 
Про це віце-прем’єр-міністр України — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час брифінгу у Кабінеті Міністрів, пояснивши, що це програма на середньострокову перспективу, й у ній закладено такий рівень допомоги, яка перевищуватиме інфляцію. «Вперше в історії незалежної України ми запропонували комплексне бачення розв’язання проблем соціального забезпечення», — зазначив Сергій Тігіпко. План дій, зокрема, передбачає посилення соціального захисту інвалідів війни, інвалідів усіх категорій, дітей війни, малозабезпечених, а також людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, віце-прем’єр відзначив, що планується поступове підвищення пенсій інвалідам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС — протягом трьох років на 20% у рік, і в 2015 році пенсія повинна становити 4109 гривень, повідомляє Укрінформ.
Крім того, заявив віце-прем’єр, передбачається до 2015 року повністю забезпечити квартирами ветеранів війни та воїнів-інтернаціоналістів. «Цього року виділено кошти на будівництво 160 квартир для ветеранів війни й 80 — для воїнів-інтернаціоналістів, — сказав Сергій Тігіпко. — У 2012 році ми плануємо побудувати 500 квартир за цією програмою, у 2013 — 700, у 2014 — 526». Також планується збільшення щорічної допомоги ветеранам війни і воїнам-інтернаціоналістам до 9 Травня. Зокрема, до 2015 року пенсія воїнів-афганців повинна становити 4135 грн. (нині — у середньому 2091 грн.).

На реалізацію цієї програми в наступному році буде потрібно 2,8 млрд. грн. І Сергій Тігіпко вважає, що ці видатки реальні для державного бюджету. «Наші ініціативи підтримав Прем’єр-міністр і доручив Мінфіну врахувати пропозиції під час підготовки бюджету на 2012 рік, а у разі перегляду нинішнього бюджету — частково й у ньому», — сказав Сергій Тігіпко.