Олег ТЯГНИБОК (фракція ВО «Свобода»):

— Фракція «Свободи», як завжди у цьому парламенті, голосуватиме за будь-яку ініціативу, що стосується боротьби з корупцією — незалежно від авторства. Напевно, вже не в цьому парламенті, а в наступному нам доведеться скасовувати депутатську, суддівську і президентську недоторканність. Нам потрібно затверджувати рішення про право народу відкликати народних депутатів, чиновників і суддів, що є так само елементом боротьби з корупцією. Нам доведеться дати дозвіл на те, щоб усі державні службовці проходили через детектор брехні. Саме ця системна боротьба з корупцією допоможе нам побороти як внутрішнього, так і зовнішнього московсько-путінського бандитського ворога. Тому концентруймо сили, борімося — і переможемо!
Віктор ЧУМАК (фракція «УДАР»):
— Майже вісім місяців на сході України триває війна. Ця війна за наше майбутнє вбиває найкращих дочок та синів українського народу. Але майже вже 23 роки ми живемо в стані іншої війни — війни, яку оголосили власному народу корумповані депутати і міністри, чиновники і судді, прокурори і правоохоронці, митники та податківці. І цю корупційну війну ми поки що програємо, а вона теж калічить і вбиває. Вона вбиває і економіку, тому що калічить інвестиційний клімат і не дає йому розвиватись. Вона калічить людей, бо вбиває медицину і можливість отримати ними якісну допомогу. Вона вбиває майбутнє, тому що калічить освіту і не дає молодим, талановитим людям отримувати якісну освіту без хабарів. Але навіть не це головне. Вона вбиває державу, тому що підриває довіру громадян до того, що в цій державі можна забезпечити справедливість, а без цього держави не буває. І саме внаслідок цього люди вийшли на Майдан. Якщо держава не поверне довіру до себе — це стане правилом, і ми втратимо країну. Сьогодні ми ще маємо шанс — шанс на відновлення цієї самої довіри.
Нестор ШУФРИЧ (фракція Партії регіонів):
— В Україну мають повернутися закон і порядок, і ми повинні захистити всіх наших громадян, незалежно від того, якою мовою вони говорять або де проживають. У країні дуже важка ситуація, ми переживаємо результати великого воєнного конфлікту, який, на жаль, ще триває. Ми сьогодні повинні забезпечити діалог для того, щоб відновити єдність нашої країни. Діалог і тільки діалог. Опозиція стане на захист соціальних інтересів наших громадян. Ми зобов’язані захистити пенсії й зарплати. І, звичайно, повинні скасувати пенсійну реформу.
Анатолій КІНАХ (група «Економічний розвиток»):
— Безпрецедентний масштаб корупції — це зло, яке знищує економіку і створює загрозу існуванню державі Україна. Першоджерелом корупції є кадрова політика. І поки в Україні прийматимуться рішення про призначення на високі державні посади за принципами торгівлі портфелями партійних квот, обслуговування інтересів політико-фінансових груп, доти проблеми корупції тільки зростатимуть. Сьогодні як ніколи треба поставити питання про проект бюджету на наступний рік.
Олександр ДОНІЙ (група «Суверенна європейська Україна»):
— Боротьба з корупцією — це в першу чергу прозорість, це боротьба з усім таємним. Ніколи не думав, що доведеться захищати за часів після Майдану інформаційну програму. Я занепокоєний тим, що з УТ-1 намагаються викинути програму Шустера, до якого можуть ставитися хто завгодно як завгодно, але це — одна з найбільших програм. І в період виборів виключати одну з найбільших інформаційних програм — це, перепрошую, якраз тіньові заходи, це боротьба з свободою слова, а не навпаки.