Президент Петро Порошенко розраховує на прийняття в цілому 14 жовтня законопроекту «Про систему спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції», який передбачає створення Національного антикорупційного бюро. Про це під час брифінгу заявив представник глави держави в парламенті Руслан Князевич.

Він зазначив, що це питання розглядатиметься першим на наступному засіданні. Закон набуде чинності за три місяці після ухвалення Верховною Радою.

Керівника Антикорупційного бюро, за словами Р. Князевича, призначатиме Президент за поданням номінаційної конкурсної комісії, до складу якої входитимуть по три особи — від Президента, Верховної Ради та Кабміну. Всього до штату цього органу увійдуть 700 осіб, зокрема, оперативні та слідчі працівники з юридичною або економічною освітою. Центральний офіс знаходитиметься в Києві. Також будуть відкриті сім регіональних офісів в обласних центрах. Керівник бюро призначатиметься один раз на сім років і унеможливлюється будь-який адміністративний тиск на цього керівника.

Крім того, повідомив парламентарій, передбачені чіткі вимоги стосовно фінансового забезпечення правоохоронців та визначені розміри зарплат. Також усередині органу буде створена служба безпеки, що перевірятиме кожного працівника, якого, до речі, також тестуватимуть на детекторі брехні.