Понад 80 корюківчан — ліквідаторів аварії на ЧАЕС передчасно пішли з життя за минулі 25 років. Місцева громада вирішила зібрати гроші, щоб увіковічити пам’ять про мужніх земляків, які, переборюючи страх, рятували світ від радіоактивного забруднення. Завдяки цій ініціативі, роботі ентузіастів було зібрано 156 тисяч гривень. І ось у центрі Корюківки відкрито пам’ятник Героям Чорнобиля.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко у своєму виступі на мітингу з цієї нагоди зазначив, що Чернігівщина — одна з областей, яку найбільшою мірою накрило чорнобильське лихо. Майже вся її територія зазнала радіоактивного забруднення, а в зону аварії потрапили понад 650 тисяч жителів області. 246 населених пунктів віднесено до зон радіоактивного зараження, а мешканців двох населених пунктів було відселено.
— Із 28 тисяч жителів Корюківського району більш як 12 тисяч мають статус постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, — сказав він.
Корюківчани плакали, коли до пам’ятника наблизилися шеренги школярів із фотографіями передчасно померлих земляків.
А потім у районному Будинку культури ліквідаторам із сіл райцентру вручали грамоти, подарунки. Виробники корюківських шпалер виділили кожному із 180 місцевих чорнобильців матеріальну допомогу в сумі 
500 гривень.
На знімку (зліва направо): голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко і голова Корюківської громадської організації «Спілка Чорнобиль» Микола Скотар.
Фото автора.