Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 27 квітня.
«Реал» (Іспанія) — «Барселона» (Іспанія). 0:2. Голи: Мессі, 76, 87.
«Реал»: Касільяс, Арбелоа, Серхіо Рамос, Альбіоль, Марсело, Пепе, Ласс, Габі Алонсо, Озіл (Адебайор, 46), Ді Марія, Роналду. Тренер — Жозе Моуріньо.
«Барселона»: Вальдес, Дані Алвеш, Маскерано, Піке, Пуйоль, Бускетс, Гаві, Кейта, Педро Родрігес (Афеллай, 71), Мессі, Вілья (Серхіо Роберто, 90+1). Тренер — Госеп Гвардіола.
Вилучено Пепе, 61 (гра прямою ногою із загрозою нанесення травми супернику), Пінто, 45+2 (запасний гравець «Барселони», котрий узяв участь у бійці).
Рефері — Вольфганг Штарк (Німеччина).
Мадрид. «Сантьяго Бернабеу».
Після розмови на високих тонах між Моуріньо і Гвардіолою, котра відбулася перед початком зустрічі, від матчу очікували чогось особливого. Атмосфера розпалилася до межі. Але перший тайм в цілому тривав у стилі першого матчу більшості зустрічей плей-оф. Команди працювали досить акуратно, лише зрідка створюючи небезпечні моменти. Але внутрішнє напруження учасники так і не приховали.
У другій частині першого тайму емоції вийшли назовні. Все почалося з неправильного призначення штрафного Штарком на користь «Реала». З того моменту все закрутилося. Кожний стик, кожне падіння викликали бурхливу реакцію й суперечки футболістів. Штарк недостатньо контролював ситуацію.
У другому таймі відбулися деякі перестановки, гра стала відкритішою та емоційнішою. Рефері дедалі більше плутався, і в підсумку саме його рішення стало ключовим не тільки в матчі, а й, можливо, у протистоянні. Пепе пішов у стик з Алвешем, Штарк продемонстрував атакувальникові червону картку. Все було досить ефектно: навіть ноші з’явилися на полі. А вже за мить бадьорий Алвеш, котрий за секунду до цього «помирав», бігав краєм поля, мов навіжений. А от «Реал» зазнав помітної втрати, бо Пепе є досить важливою фігурою в складі королівського клубу. Без нього мадридцям явно бракувало потужності.
«Реал» намагався й у меншості пресингувати, але концентрацію було втрачено. І неминуче трапилося. До кінця поєдинку «Барселона» провела дві результативні атаки. Спершу простріл Афеллая замкнув Мессі, а потім сам малюк Лео здійснив дивовижний прохід, котрий навряд чи б йому дозволив здійснити Пепе, якщо пригадати їхні попередні протиборства. І цей прохід став голевим.
Тепер можна лише здогадуватися, яким буде підсумок матчу в Барселоні і хто гратиме у фіналі.