Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський зустрівся з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ) на чолі з главою Місії зі спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України 26 жовтня 2014 року пані Каєтаною де Зулуетою Овтрам.
Голова комісії ознайомив співрозмовників зі статистичними даними про реєстрацію кандидатів у народні депутати у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від 29 політичних партій та в одномандатних виборчих округах, висунутих як шляхом самовисування, так і партіями. Окрім того, як повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Центральної виборчої комісії, М. Охендовський розповів представникам БДІПЛ про найтиповіші причини, через які Центральна виборча комісія змушена була відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України.
Розглянувши відповідні звернення від іноземних держав та міжнародних організацій, ЦВК зареєструвала 55 офіційних спостерігачів, зокрема: 19 — від Королівства Данія, 12 — від Республіки Польща, 17 — від Міжнародного експертного центру виборчих систем (ІCES), 7 — від Національного демократичного інституту міжнародних відносин на позачергових виборах народних депутатів України. Таким чином, поки що загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів становить 310 осіб.