Народний депутат, лідер українських комуністів Петро Симоненко упевнений, що червоний прапор — це об’єднуючий символ Перемоги. Таку думку він висловив учора під час прес-конференції.
«Верховна Рада нарешті спромоглася подарувати українському народові справжній символ Перемоги, який був встановлений на рейхстазі 150-ю дивізією», — наголосив парламентарій. Окрім того, П. Симоненко висловив своє переконання у тому, що саме червоний стяг сприяв повноцінному розвитку Західної України, начебто під ним було створено умови для об’єднання країни. Це знамено, зазначив політик, «дало можливості для повноцінного розвитку тих регіонів, де нині лунають заяви, що червоний прапор не можна використовувати офіційно». Під синьо-жовтим прапором Україну розколюють, а офіційне використання Прапора Перемоги «сприятиме патріотичному вихованню молоді», резюмував комуніст.
Спілкуючись із пресою, Петро Симоненко торкнувся також теми неофашизму. Він наголосив, що в жодному разі не можна допустити, аби в Україні відродився цей рух. Натомість «за підтримки потужного капіталу та олігархів неофашистські організації приходять до влади», сказав він.
Вл. інф.