У «Голосі України» за 6 квітня ц. р. (№62) було розміщено замітку «Тисячі учнів залишилися без сніданків». Йшлося про проблеми з харчуванням школярів у постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС районах Рівненщини — Володимирецькому, Сарненському, Березнівському та Дубровицькому. Фактично з 1 квітня діти зі згаданих районів (а їх майже 59 тисяч) не отримували безплатних гарячих сніданків у школах, як це передбачено чорнобильськими пільгами. Це викликало шквал скарг і звернень батьків в органи влади різних рівнів, а також створило соціальну напругу в поліських районах.
Проблема виникла після того, як Міністерство соціальної політики провело тендер, який виграла Дніпропетровська фірма «АВІКА». Вона й мала б з 1 квітня годувати дітей на далекій від Дніпропетровська Рівненщині. Які аргументи переконали міністерство доручити цю справу фірмі «АВІКА», невідомо. Із цим, повідомив голова Рівненської ОДА Василь Берташ, розбиратиметься Генеральна прокуратура України. А реакція на ситуацію, що склалася з харчуванням «чорнобильських» дітей на Рівненщині, з боку Президента та уряду, до яких звернувся з цього приводу керівник Рівненщини Василь Берташ, не змусила себе чекати. Крім кадрових рішень (з посади заступника міністра соціальної політики указом Президента України №377/2011 від 6.04.2011 було звільнено Анатолія Дзюбака) та передачі матеріалів стосовно тендеру з фірмою «АВІКА» до Генпрокуратури, вирішено питання щодо грошової компенсації батькам за те, що їхні діти не отримували гарячих сніданків та обідів у школах.
— Кожній сім’ї за кожну дитину-школяра за місяць буде відшкодовано по 198 гривень. А взагалі виплати проводитимуться за період з 1 квітня, відколи припинили харчування учнів, до 25 травня — закінчення навчального року, — запевнив Василь Берташ.
 
 РІвне