Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відкриття доступу до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців».
Голова комітету Наталія Королевська зазначила, що законопроект спрямований на «відновлення відкритості Єдиного державного реєстру та створення умов для його використання у діловому обороті».
Зокрема, пропонується відмовитися від спеціалізованого друкованого видання спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації, в якому публікуються відомості з Єдиного державного реєстру. Натомість пропонується запровадити оприлюднення відомостей щодо реєстрації на сайті спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації, що зробить інформацію загальнодоступною. Передбачається відновити відкритий та цілодобовий доступ до відомостей з державного реєстру через мережу Інтернет. Пропонується також встановити, що існуватиме лише один оригінальний примірник установчих документів, який зберігатиметься у державного реєстратора. Це дозволить відмовитися від інституту дублікатів та від обтяжливих процедур їх одержання у разі втрати оригіналу.
Інформаційне управління Верховної Ради.