Комуністична партія України виступає проти запровадження ринку сільськогосподарських земель. Про це заявив під час прес-конференції народний депутат від КПУ Сергій Гордієнко.
Він вважає, якщо його вводити, то саме держава має стати єдиним органом, який міг би купувати землю і організовувати сільськогосподарське виробництво. Не зайвим був би і референдум з цього питання.
«Люди мають висловити свою волю, — зазначив він. — Ми свого часу ініціювали і казали: давайте через референдум поспілкуємося з народом. Але закони в парламент не вносили, бо не зрозуміло, якою буде їхня доля». Однак Україна, на його переконання, має продавати не чорноземи, а сільгосппродукцію.
Водночас для ухвалення закону про ринок сільськогосподарських земель, за словами народного депутата, будуть задіяні будь-які методи та механізми. «Тиск величезний. Влада домагатиметься ринку землі. Є надія на здоровий глузд політиків», — сказав С. Гордієнко.
Також народний депутат наголосив, що КПУ не підтримуватиме законопроект про єдиний земельний кадастр у нинішній редакції. Нагадаємо, нині діє мораторій на продаж землі. Авторами законопроекту про його продовження є народні депутати Сергій Гордієнко, Олександр Ткаченко та Марина Перестенко.