З інфекційного відділення міської лікарні №1 у Донецьку виписали останніх маленьких пацієнтів, які захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання продукції молочної кухні.
 Тепер за станом здоров’я дітей наглядатимуть дільничні педіатри. Як повідомлялося, всього було госпіталізовано 60 малюків. Перевірка виявила стафілокок у восьми дітей, у тому числі у п’яти з них — так звану мікст-інфекцію (стафілокок плюс ротавірус). Аналогічні збудники знайшли у працівників дитячої молочної кухні, у змивах з обладнання, рук персоналу, а також у пробах сиру, приготованому на кухні. Головний санітарний лікар області Віктор Денисенко заявляв, що до забруднення сиру призвели порушення технології фасування та упаковки, недостатня забезпеченість одноразовими рукавичками, а також залучення до виробництва співробітників кухні, на яких ця робота не покладена.
За підсумками перевірки з молочної кухні звільнені четверо працівників: завідуюча, дієтична сестра, лаборант та молодша медична сестра. Головному лікарю міської лікарні №1, підрозділом якої є молочна кухня, та його заступнику, оголошено догани. Такі самі стягнення накладено на керівників Ворошилівської районної санепідстанції. Матеріали перевірки передані до обласної прокуратури. Після інциденту в Донецьку санітарні служби перевірили й інші дитячі молочні кухні в області. Зокрема, у Горлівці та Маріуполі деякі співробітники також виявилися носіями стафілококу. Цих працівників відсторонили від роботи, а на кухнях провели позаплановий санітарний день.
Коли інформація була готова до друку, стало відомо про завершення прокурорської перевірки діяльності молочної кухні донецької міської лікарні №1. За її підсумками прокуратура міста порушила кримінальні справи стосовно завідувачки кухні та головного санітарного лікаря Ворошиловського району обласного центру за статтею «службова халатність». Ведеться слідство.