Релігійні організації беруть активну участь у розробці нової редакції закону про свободу совісті
Президент Віктор Янукович учора під час зустрічі з керівниками церков і організацій привітав таку ініціативу в розробці нової редакції цього закону, а також у роботі над проектом закону про повернення культових будівель релігійним організаціям. Глава держави зазначив, що робота над цими документами ведеться з урахуванням вітчизняних реалій, зобов’язань України перед Радою Європи та рекомендацій її Парламентської Асамблеї, інформує його прес-служба.
Віктор Янукович привітав з обранням на посаду Глави Української греко-католицької церкви Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (Шевчука).
Пізніше Президент узяв участь у відкритті Черкаської обласної дитячої лікарні. Досі регіон залишався єдиним, де не було спеціалізованого обласного лікувального дитячого закладу. Його спорудження, розпочате ще в 1988-му, тривало з перервами майже 18 років. І ось, нарешті, довгоочікувана лікарня на 325 ліжок та поліклінічним відділенням на 240 відвідувань за зміну виросла в одному зі спальних мікрорайонів.
Голова Черкаської облдерж-адміністрації Сергій Тулуб зазначив, що кошторисна вартість медичного закладу — більш як 99 мільйонів гривень. Для повного завершення робіт необхідно ще понад 39 мільйонів і для забезпечення спеціалізованих відділень сучасним медичним обладнанням — ще 20 мільйонів гривень. Глава держави пообіцяв сприяти у розв’язанні фінансових проблем, адже в майбутньому цей заклад має стати міжрегіональним Центром надання медичної допомоги матері та дитини. Знаковим кроком до цього став новітній реанімобіль, подарований Президентом. У цей день глава країни вручив також сертифікати на шкільні автобуси директорам загальноосвітніх шкіл і ордери на квартири, а також ключі від автомобілів ліквідаторам аварії на ЧАЕС та іншим пільговикам.
Того само дня Віктор Янукович побував у селі Шарнопіль Монастирищенського району, де зустрівся з сільською громадою і місцевим фермером та багатодітним батьком Григорієм Паламарчуком (на його запрошення під час проведення телемосту), повідомляє наш власкор Лідія ТИТАРЕНКО.