Ініціативні групи батьків учнів донецьких шкіл №2 та №111 написали заяви до прокуратури. Автори звернень висловлюють здивування тим фактом, що органи освіти проігнорували протести прокуратури стосовно скасування наказів районних відділів освіти, за якими згаданим школам заборонили набирати учнів до першого та десятого класів.
Це викликало обурення у батьків, які поскаржилися народному депутату України Арсенію Яценюку. «Згідно з відповіддю заступника Генерального прокурора України В. Занфірова народному депутату, прокурором Ворошиловського району Донецька зазначений наказ опротестовано, але відділ освіти, очевидно, ухилився від його розгляду, і 29 майбутніх першокласників не повернуто до нашої школи! Продовжує діяти заборона набору до десятого класу», — пишуть батьки учнів школи №2.
Аналогічний протест виніс і прокурор Петровського району — щодо наказу про заборону набирати першокласників та десятикласників до школи №111. Батьки учнів цього навчального закладу просять видати копію протесту та пояснити, чому його не виконано. В разі відхилення протесту відділом освіти вимагають повідомити, чи звернулася прокуратура до суду із заявою про визнання документа незаконним.
Як повідомляла наша газета, минулого тижня сесія Донецької міської ради ухвалила рішення про ліквідацію трьох шкіл в обласному центрі, зокрема, і сто одинадцятої. Вона була одним із перших україномовних закладів в обласному центрі. А школу №2, розташовану на центральній вулиці, позбавили статусу спеціалізованої із поглибленим вивченням англійської мови. Це дає підстави чиновникам у майбутньому закрити школу через недостатню кількість дітей відповідного віку в мікрорайоні школи. Раніше батьки та учні цього закладу зверталися навіть до дипломатів Великобританії та США із проханням урятувати його від закриття.