Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, генерал армії Олександр Кузьмук сподівається, що Верховна Рада підтримає законопроект, який встановлює порядок офіційного використання копій Прапора Перемоги під час заходів, присвячених урочистим подіям Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років. Про це він сказав учора в парламенті під час брифінгу.
За словами Олександра Кузьмука, ухвалення цього документа опозиція безпідставно політизує. Мовляв, у ньому йдеться про копію штурмового знамена, який був встановлений над рейхстагом.
«З цього не треба робити резонанс, — наголосив парламентарій. — Політичні партії достатньо виносять прапорів на майдани, і ніхто з них не рахує витрат на цю символіку. Прапор Перемоги — це символ, який вів людей до перемоги, це повага до нашої історії. І не треба робити акцент на червоному кольорі. Він є елементом прапорів багатьох країн».
За словами депутата, використання копії стяга відбуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, у дні, пов’язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років, — дні визволення та дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.