У Кам’янобродському районі Луганська справді опівдні гуляв живий бурий ведмідь, лякаючи населення. Хтось зателефонував до зоокуточка міського парку імені Першого травня й повідомив про втікача, але там відповіли, що всі вихованці на місці.
Згодом з’ясувалося, що одинадцятимісячний Потап живе на території Луганського відділення мисливського собаківництва і якось вибрався з вольєра. На жаль, не обійшлося без пригод. Ведмідь напав на 47-річну жінку, завдав їй скальповану рану та інші тілесні ушкодження. Постраждалу доправили до Луганської обласної клінічної лікарні. Коментуючи факт нападу ведмедя на жінку, ветеринарний лікар Сергій Букін зазначив: у тому, що сталося, не можна винити тільки тварину. Ветлікар, котрий займається приватними зоопарками, припустив, що постраждала могла сама спровокувати напад: вдарити Потапа чи замахнутися на нього. Ведмеді — найнеадекватніші тварини, в яких агресія може настати в будь-який момент і передбачити її неможливо. Варто врахувати і те, що нині — весна, і тварини в цей час зазвичай агресивні. До того ж Потап не впадав у зимову сплячку. За словами Букіна, раніше тварина ніколи не виявляла такої агресивності.
Постраждала жінка перебуває в лікарні, її стан фахівці оцінюють як середньої тяжкості. Потапа, швидше за все, відправлять у зоокуточок, у якому вольєри більш пристосовані для утримання таких тварин.
Луганська область.