За гучним розслідуванням справи про підрив пам’ятника «батьку всіх народів» у Запоріжжі «загубився» той факт, що до замаху на монумент проводилася перевірка законності його встановлення.

Тоді всі місцеві чиновники намагалися зняти з себе відповідальність за сумнівну славу Запоріжжя як єдиного у світі міста, де поставили пам’ятник Йосипу Сталіну. І лише днями стало відомо, що ще 8 квітня прокурор Жовтневого району міста скасував постанову слідчого райвідділу міліції про відмову порушити кримінальну справу проти посадових осіб обкому КПУ за встановлення бюста. А сама постанова слідчого з’явилася ще 24 лютого. 18 квітня збіг термін прокурорської перевірки, під час якої до справи мали б бути долучені всі дозвільні документи, а також опитаний інспектор Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю, який визнав цей пам’ятник самовільно встановленим. Однак досі жодних зрушень у цій справі не відбулося.
Натомість значно активніше проводиться розслідування пошкодження пам’ятника. Як уже повідомляв «Голос України», зараз судять цілу групу людей за спилювання голови бюста. Хоча в цій справі є кілька документів, датованих ще днем події — 28 грудня 2010 року, щодо яких Запорізький обком КПУ ніяких претензій не мав, і просив Жовтневий райвідділ МВС справи не порушувати й розслідування не проводити. Тим часом і справу порушили, і розслідування провели.