Прес-служба компанії СКМ прокоментувала інформацію про купівлю найдорожчої квартири у Великій Британії. За даними британської преси, пентхаус у комплексі One Hyde Park (Лондон), який придбав український мільярдер Рінат Ахметов, коштував 136 мільйонів фунтів. У компанії СКМ, 100 відсотків акцій якої належить бізнесмену, підтвердили факт володіння квартирою, зазначивши, що об’єкт нерухомості було придбано 2007 року як портфельну інвестицію.
«Протягом 2006—2007 років ми формували портфель об’єктів нерухомості і в Україні, і за її межами, — йдеться в повідомленні компанії, відправленому до редакції «Голосу України». — Основними критеріями під час формування портфеля були й залишаються унікальність об’єкта (зокрема, його розташування) та потенціал для зростання вартості об’єкта. Об’єкт у Лондоні в комплексі One Hyde Park було придбано компанією СКМ у 2007 році в якості портфельної інвестиції і протягом чотирьох років демонстрував стабільне зростання вартості на рівні 5 відсотків річних навіть під час світової фінансової кризи, коли нерухомість у світі, в тому числі в Україні, знецінювалася». У компанії прогнозують, що вартість пентхауса збільшуватиметься й надалі.
«Ми вважаємо інвестицію у лондонський об’єкт дуже успішною, а політику диверсифікації портфеля об’єктів нерухомості — ефективною», — зазначається в повідомленні.
Деталі угоди, за домовленістю сторін, не розголошуються.