Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур. 18 квітня.
«Динамо» (Київ) — «Зоря» (Луганськ). 2:0. Голи: Гусєв, 6, Алмейда, 59.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Юссуф, Алмейда, Попов, Гусєв, Вукоєвич, Гармаш, Єременко (Михалик, 76), Ярмоленко (Алієв, 84), Мілевський (Кравець, 56). Тренер — Юрій Сьомін.
«Зоря»: Шуховцев, Ярмаш, Каменюка, Ковальов, Тесак, Полянський, Ліпартія, Білий (Ємельянов, 83), Лазарович (Хомченовський, 20), Сілюк, Кас’ян (Мадоу, 46). Тренер — Анатолій Чанцев.
Рефері — Покидько (Полтава).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 7 500 глядачів.
Після трьох нічиїх динамівці нарешті здобули перемогу. І здолали вони «Зорю» без особливого напруження. Та й другу сходинку в турнірній таблиці собі повернули. Втім, хоч вони і провели два м’ячі, їхню гру в атаці конструктивною і досконалою не назвеш. На це є низка причин, про які ми вже згадували неодноразово.
Ефективну гру нападу протягом дня, зрозуміло, не налагодиш. Потрібен час, а головне — виконавці. Залишається сподіватися, що ці проблеми керівництво клубу активно вирішуватиме вже в майбутнє літнє міжсезоння.
Тому гадалося, що після завершення виступів у єврокубках у чемпіонаті країни Сьомін активніше вводитиме в дію резерв. Але в стартовому складі проти «Зорі» порівняно з матчем Ліги Європи з «Брагою» він замінив лише Кравця на Гармаша. Тренер заявив на післяматчевій прес-конференції, що у нього немає альтернативи в нападі крім Мілевського і Кравця, котрі ще не набули оптимальної форми після травм.
На запитання, чи гратиме «Динамо» до кінця чемпіонату одним складом, тренер відповів:
— Так. Он у Запоріжжі ми дали гравцям відпочити, і з’ясувалося, що другий склад не може безболісно замінити перший. Гратимуть тільки найсильніші. Боротьба за друге місце дуже гостра...