У понеділок, 18 квітня, студенти Ужгородського національного університету провели неподалік облдержадміністрації мітинг, вимагаючи гарячої води і не вимикати вечорами світло в гуртожитках.
А коли їх запросили на зустріч до приміщення ОДА, студентські активісти не прийшли... Проте їхні вимоги взялися виконyвати перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло та Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов і керівники вишу. 
Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов прокоментував ситуацію з гарячою водою (точніше — її відсутністю — у студентських гуртожитках) так: «Це повторюється впродовж останніх п’яти років — через високу собівартість послуги та значну заборгованість комунального підприємства «Ужтепло» за газ разом із батареями холодною стає й вода у кранах».
На нараді вирішили, що один із шляхів розв’язання проблеми — постачати воду за графіком. Тобто: студенти зможуть користуватися гарячою водою тільки у визначені дні. Водночас постає питання підвищити оплату за послуги тепловиків, адже за нинішніх тарифів робота «Ужтепла» збиткова.
«Треба зробити так, щоб до кінця нинішнього навчального року студенти могли користуватися гарячою водою. А з першого вересня — проблему зняти», — така думка Івана Бушка. А ось заступник голови обласної ради Андрій Сербайло навів присутнім приклад іншого навчального закладу — Закарпатського держуніверситету, також розташованого в Ужгороді. Там гуртожитки останні кілька років забезпечені і теплом, і гарячою водою. Керівництво цього вишу, на відміну від УжНУ, все робить по-господарськи: перевели будівлі на автономне опалення. Чому аналогічні кроки не зробив ректор УжНУ — питання риторичне.
Заступник голови облради пообіцяв допомогу депутатського корпусу. Звичайно, що в підсумку наради прозвучало: міській владі Ужгорода, «Ужтеплу», керівництву вузу розв’язати питання. Проте інтрига залишається. Навіть у двох моментах. Перший: Міносвіти виступає за оптимізацію університетів, яких у стотисячному Ужгороді нещодавно з’явилося аж два і які не можуть не дублювати один одного, а оцінка діяльності їхніх ректорів напрошується сама собою. Другий момент: студентів могла «спрямувати» одна з політичних сил, котра розпочинає медійний наступ на керівництво нинішньої ОДА і водночас чергову передвиборну кампанію.