У Новограді-Волинському на плацу 30-ї окремої механізованої бригади восьмого армійського корпусу відбулися урочисті проводи військовослужбовців для виконання завдань у Косово. Звертаючись до них, перший заступник командувача
Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков нагадав, що від їхнього професіоналізму залежить престиж нашої держави.
Особовий склад контингенту успішно пройшов усі етапи бойового злагодження, в тому числі й на полігоні Об’єднаних збройних сил НАТО в Німеччині, і готовий до виконання завдань за призначенням, зазначив командир національного контингенту підполковник Олег Зубовський, який уже брав участь у миротворчій операції в Косово в 2006—2007 роках.
Як повідомив командир бригади полковник Олександр Нестеренко, починаючи з 2006 року, національний контингент формується тут уже втретє. А загалом у бригаді проходять службу близько 300 військовослужбовців, які побували в таких гарячих точках нашої планети, як Ліван, Ірак, Сьєрра-Леоне, Косово.
Житомирська область.