Шістнадцять осіб із розумовими вадами, що мешкають в єдиному в Україні міні-гуртожитку для інвалідів, не втратять домівку. Нагадаємо: землю, на якій стоїть гуртожиток, 2007 року передали приватному інвестору з правом знесення будівель. Відтоді людям загрожувало виселення («Голос України» писав про це у №54 (5054) за 25 березня 2011 року).
Дирекція гуртожитку кожні три місяці мусила продовжувати договір оренди. Але днями голова КМДА Олександр Попов таки підписав розпорядження про закріплення за комунальною установою двох будівель на вул. Сиваській. Це в районі Стара Дарниця, який  зараз є привабливим для забудовників. Будівлі передали в оперативне управління дирекції гуртожитку. Розірвання договору з інвестором — ТОВ «АДІТУМ ПЛЮС» — триває.
— Гуртожиток не має аналогів в Україні і є дуже важливим для нас. Він був створений спільно з громадською організацією і є одним із перших у державі прикладів соціального партнерства, коли влада співпрацює з громадськими організаціями, — коментує начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Тетяна Костюченко.
Міні-гуртожиток для людей із розумовими вадами працює вже п’ять років. Його було створено на базі благодійної установи «Джерела» за ініціативи групи матерів, яка звернулася до Київради по фінансування. Це перший в Україні експеримент із соціальної адаптації інвалідів: вони проживають не ізольовано, а в громаді. Пацієнти комплексу можуть провести в ньому решту свого життя. Також діє центр денної реабілітації, який відвідують ще 32 особи.