Третє засідання Жовтневого райсуду Запоріжжя у справі про відрізану голову запорізькому пам’ятникові Сталіну чи не найбільш продуктивне. 
Під час п’ятигодинної роботи суд вислухав звільнених напередодні після тримісячного перебування у СІЗО членів організації «Тризуб». Двоє з підсудних заявили про незаконні дії щодо них з боку правоохоронців. Зокрема, Роман Хмара розповів, що його затримання відбувалося «без допуску до нього адвоката, без пояснень та із застосуванням катувань». Ще один підозрюваний, якого, до речі, 7 березня із СІЗО перевели до туберкульозного диспансеру (після двох місяців ув’язнення), Віталій Вишнюк, теж поскаржився на незаконне затримання. Крім того він розповів про те, як його шість діб тримали в Хортицькому райвідділі міліції, про «катування, утримання без води та їжі», про «вибивання з нього зізнання у зберіганні зброї».
Певні дебати викликав і факт, що деякі протоколи допитів були складені російською мовою, хоча Вишнюк заявив, що «російську не вивчав і не міг давати свідчення російською». До сказаного варто додати, що народний депутат України Андрій Парубій, котрий став одним із небагатьох українських політиків, які хоч якось переймалися долею запорізьких «сидільців», заявив під час прес-конференції у Києві 18 квітня: «Ми добиватимемося покарання тих, хто під час розслідування цієї справи застосовував тортури стосовно хлопців. Ми добиватимемося того, щоб кожен з тих, хто виконував злочинний наказ з їхнього переслідування, був покараний. Якщо ми цього не зупинимо сьогодні, завтра це може статися з ким завгодно, з будь-якою структурою, з будь-якою організацією».