Дискримінація опозиції стала одним із питань, які розглядали на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи. Про це під час учорашнього брифінгу повідомили народні депутати від фракції «БЮТ-«Батьківщина» Сергій Соболєв та Олена Бондаренко, які представляли меншість у ПАРЄ. 

«Україна посідала особливе місце в доповіді представника ПАРЄ, і ключове питання, яке звучало, — це неможливість представлення меншості в керівних органах, а також питання відірваності влади від основних питань, які розглядаються безпосередньо на ПАРЄ», — сказав Сергій Соболєв. За словами парламентарія, вже протягом півроку блокується формування представництва «БЮТ-«Батьківщина» в ПАРЄ. А останнього разу склад делегації взагалі було змінено так, що меншість представляли двоє парламентаріїв замість чотирьох. Депутат занепокоєний і питаннями моніторингу нашої країни. «Якщо Грузію запропонували зняти з моніторингу, оскільки вона виконала всі зобов’язання, то сім ключових зобов’язань, які брала на себе Україна, й досі залишаються не виконаними або вирішені в такий спосіб, що не визнані основним органом Ради Європи — Венеціанською комісією», — наголосив Сергій Соболєв.
У свою чергу, Олена Бондаренко додала, що одне з головних питань під час моніторингу тієї чи іншої країни, це питання рівних можливостей чоловіків та жінок, тобто дотримання прав людини, свобод і демократії. Вона також повідомила, що в комітеті з питань рівних можливостей Парламентської Асамблеї в червні цього року мають відбутися слухання щодо ситуації з правами жінок в Україні. Проте, додала вона, представники української парламентської більшості, які входять до цього комітету, чинили просто шалений опір стосовно розгляду цього питання. Вочевидь, дається взнаки позиція вищого керівництва держави, зауважила вона.
Крім того, депутати прокоментували законодавчу ініціативу стосовно вивішування до Дня Перемоги двох прапорів — національного та червоного. «Ми не хотіли, щоб питання перемоги народів, в тому числі і народів, які входили в Радянський Союз, підмінялися питанням перемоги Комуністичної партії або Сталіна. Це була перемога мільйонів громадян і всіх народів, які боролися з фашистським режимом», — наголосив С. Соболєв. Головне питання, додав він, — це питання солдата і вшанування його пам’яті. Тож наша фракція не голосуватиме за цей законопроект. Насамкінець він зазначив: усі святкові заходи мають проводитися під національним прапором.