Рінат Ахметов передасть мільйон доларів на добудову чорнобильського саркофага, а футбольний клуб «Шахтар» виділить таку суму на ліквідацію наслідків катастрофи в Японії.
Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Рінат Ахметов виділить мільйон доларів на забезпечення проекту «Укриття» — добудову саркофага на четвертому блоці ЧАЕС. У такий спосіб засновник благодійного фонду «Розвиток України», як повідомляє прес-служба фонду, відгукнувся на ініціативу Президента Віктора Януковича надати допомогу в ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи.
Крім того, керівництво футбольного клубу «Шахтар» вирішило підтримати японських громадян, які потерпіли в результаті стихійного лиха й техногенної катастрофи, що сталася за ним, на деяких атомних станціях країни. Як повідомили в прес-службі ФК «Шахтар», на ліквідацію наслідків катастрофи в Японії буде спрямовано 1 млн. доларів.
«Події в Японії — це страшна трагедія, і масштаби її — величезні. Нам в Україні, що пережила Чорнобиль, добре зрозуміло, що відчуває зараз Японія. Загиблих, на превеликий жаль, уже не повернути, але допомогти живим ми зобов’язані», — наголосив президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов.