У Дніпропетровську лідер політичної партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк вручив лауреатові премії «Гордість країни» Олегу Цибульському ключі від автомобіля. Нагороду житель Дніпродзержинська одержав за те, що врятував людей у трамваї, в якого відмовили гальма.
Того дня Олег Цибульський, як завжди, їхав на роботу. Раптом у вагоні погасло світло, трамвай зупинився і покотився назад з гори. Олег, не роздумуючи, вистрибнув на ходу, схопив гальмівний черевик, що лежав між рейками, наздогнав вагон і, ризикуючи життям, зупинив його. Ніхто не постраждав.
Що цікаво, подібний випадок уже мав місце в Дніпродзержинську 15 років тому. Тоді загинуло 34 особи, 120 було травмовано. Цього разу трагедії вдалося уникнути.
«Здавалося б, Олег зробив повсякденну справу, просто зупинив трамвай, у якого відмовили гальма. Але я вважаю це вчинком. В Олега була мрія — автомобіль. Я хочу, щоб людина, котра зробила вольовий учинок, одержала від нас винагороду», — сказав Арсеній Яценюк.
«З 21 по 29 квітня мобільні приймальні приїдуть у Дніпропетровську область, вони працюватимуть у віддалених районах», — заявив Арсеній Яценюк.