Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з міністром закордонних справ, зовнішньої торгівлі та культу Аргентинської Республіки Ектором Тімерманом.

На початку зустрічі В. Литвин наголосив на дружніх та теплих історичних відносинах наших держав, зазначивши, що Аргентинська Республіка завжди підтримувала Україну «у непрості моменти її становлення».
Голова Верховної Ради висловив вдячність Аргентині за увагу до забезпечення потреб української громади, зазначивши, що представники діаспори мають змогу реалізовувати себе у професійному плані і зберігати національні та культурні традиції.
Україна, за словами В. Литвина, високо цінує участь очолюваної міністром делегації Аргентини у заходах з нагоди 25-ї річниці Чорнобильської трагедії.
Він також висловив думку, що події в Японії «актуалізують тему Чорнобиля». Керівник парламенту зазначив, що для України вкрай важливим є вирішення питань щодо побудови нового об’єкта «Укриття» і вилучення залишків палива із зруйнованого реактора ЧАЕС. «Вірю, що спільними зусиллями ми локалізуємо цю проблему», — сказав В. Литвин.
На думку Голови Верховної Ради, зона ЧАЕС мала б стати міжнародним науковим центром для проведення досліджень впливу радіації на довкілля та вироблення відповідних рекомендацій.
Під час зустрічі сторони обговорили стан і перспективи розвитку ядерної енергетики загалом у світі, наголосивши, що з огляду на неможливість повністю відмовитися від цього виду енергії, необхідно забезпечити її безпечне використання.
Голова Верховної Ради й міністр закордонних справ, зовнішньої торгівлі та культу Аргентинської Республіки обговорили питання міжпарламентської співпраці й висловилися за поглиблення міжпарламентських відносин.
В. Литвин підкреслив важливість активізації роботи груп дружби, які, на його думку, мають напрацювати план системної співпраці, зокрема, на регіональному рівні.
Е. Тімерман від імені Національного конгресу Аргентини запросив 
В. Литвина відвідати Аргентинську Республіку з візитом. Своєю чергою, Голова Верховної Ради заявив, що в українському парламенті готові прийняти парламентську делегацію з  Аргентини.
Прес-служба Верховної Ради України.