Бокс. Минулої суботи на «Арені Львів» українець Олександр Усик   виграв титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO. Сімферополець у сьомому раунді нокаутував південноафриканця Деніеля Брюера.

З першого раунду Усик захопив ініціативу і розпочав побиття свого візаві. У нашого боксера проходили майже всі комбінації, але його суперник тривалий час витримував ці удари. Інколи Брюеру вдавалося навіть огризатися. Та вже після п’ятого раунду на його обличчі яскраво відбивалася картина поєдинку. Південноафриканцю дедалі важче вдавалося стримувати нашого олімпійського чемпіона.

Все закінчилося в сьомому раунді. У Брюера після великої кількості ударів, либонь, запаморочилася голова, бо він дозволив собі поведінку, яку важко пояснити: пішов на опонента з опущеними руками. І після бокового лівою від Усика впав, мов скошений, на підлогу рингу. Нокаут! Ця перемога стала п’ятою для Усика у професіоналах.

— Той момент сам прийшов, — пояснив переможець після поєдинку. — Тренери мені казали, що не варто гнатися за нокаутом, а вигравати кожний раунд, і нокаут сам прийде. Так і сталося. Брюер мене не здивував. Він опускав руки і був провакатором, але я на це не вівся.

*** 

Того самого вечора екс-чемпіон світу в суперлегкій вазі, срібний призер Олімпіади-2000 Андрій Котельник (32—4—1, 13 КО), який не боксував із серпня 2010 року, успішно провів прощальний поєдинок.

У бою з грузинським бокcером Олександром Бенідзе (13—15—2, КО) львів’янин переміг за очками. У другому раунді Котельник відправив свого суперника в нокдаун, але добити не зумів. За результатами бою всі судді віддали перемогу українцю — 80:71.

Андрій Котельник (ліворуч) та Олександр Усик.

Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).